Teknologiska milstolpar

Modern teknologi har utvecklats så snabbt under de senaste åren att det är svårt att se vilka de viktigaste innovationerna som har kommit. Genom att kolla på vad som har hänt under de senaste två decennierna kan vi få en indikator på var vi är, och var vi är på väg. Här kommer fyra teknologiska milstolpar vi har nått sedan 1990-talet som dig en kort överblick över den teknologiska utvecklingen.

Utvecklingen av persondatorn

Om vi blickar tillbaka till året 1990 så började persondatorn precis att bli små nog att kunna börja marknadsföras som bärbara datorer. Det här var det första steget som snart ledde till den mobila transformationen som vi är väl bekanta med idag. När datorn hade blivit praktisk nog blev det möjligt för företag att bedriva sina affärer utanför sitt kontor. Och studenter hade nu möjligheten att ta med sin dator var de än befann sig. Idag kan vi ta med majoriteten av vår teknologi var vi än befinner oss. Det är svårt att föreställa sig ett samhälle utan sådana möjligheter!

World Wide Web och trådlös kommunikation

1992 hände något väldigt spännande runt om i världen. Vi såg den första lanseringen av Wold Wide Web. Men internet såg något annorlunda ut för 20 år sedan, och innan dess vi började använda internet till vardags. Nu för tiden finns det hemsidor för allt du kan tänka dig, vare sig du vill shoppa kläder eller prata med släkt och vänner. Men 1993 fanns det bara runt 130 hemsidor TOTALT på hela internet. Runt 1995 såg vi de första företagen etablera sig på internet. Snacka om att vi har kommit långt sedan dess! Trådlös kommunikation kom initialt redan så tidigt som 1990-talet, men det var inte runt sekelskiftet som trådlös kommunikation blev populärt. 2003 blev det allt vanligare att hushåll använde sig av Wi-Fi för att få tillgång till internet istället för att använda sig av en kabel. Var skulle vi vara utan trådlös kommunikation idag? Föreställ dig att du checkar in i ett hotell och du inte har möjlighet att ta del av internet utan att använda dig av en kabel. Redan 2003 erbjöd 6 000 hotell runt om i USA Wi-Fi till sina gäster. Och idag använder vi inte bara trådlös kommunikation för våra datorer, utan vi kopplar även upp våra mobiler och surfplattor till Wi-Fi.

Google tar över världen

Idag är Google ett av de mest välkända företagen på jorden och vi har till och med placerat in ordet ”googla” i vår ordbok. Men företaget grundades redan 1998 och blev snart erkända som pionjärer inom internetutveckling. De öppnade snart upp flera kontor över världen och började utveckla sitt företag som idag påverkar nästan alla företag i världen. Vill du lära dig någonting nu för tiden behöver du bara öppna upp Google och söka efter din information. Och idag erbjuder de fler tjänster än så. Google Maps var en banbrytande teknologi som tillåter privatpersoner att använda deras kartor, men också att hitta företag i sin närhet. Tusentals företag erbjuder också tjänster vars huvudsakliga syfte är att få andra företag att ranka högre på Googles sökmotor. Google har blivit en av de viktigaste pusselbitarna när det kommer till modern marknadsföring oavsett vilken bransch du tillhör.

Kategorier: Kurser