Teknologiska innovationer

Under de senaste tjugo åren har vi sett nya innovationer tagit världen med storm. I takt med att teknologin har utvecklats har vi blivit introducerade till att från ny mat, till ny teknologi och nya tjänster. Vi lever helt enkelt i en smartare värld idag än vad vi gjorde för tjugo år sedan. Men i takt med att åren går kan det vara svårt att komma ihåg allt som vi idag tar förgivet, och allt som under åren har förändrats. Det kommer vi att ändra på i den här artikeln. För vad tycker du egentligen om vattenmeloner? En vattenmelon fri från frön. Vi kunde inte ha sagt det bättre själva. Eller, vi måste faktiskt säga det. Om du har tre önskningar här i livet, skulle inte önskan om en vattenmelon fri från frön vara en av dem? Ja, så är det för många av oss. Vattenmelonen utan de svarta irriterande fröna utvecklades faktiskt för 50 år sedan. Men idag har ett företag från Kalifornien utvecklat en ny vattenmelon som har förbättrat texturen och smaken på de vattenmelonerna utan fröer.

iPhone och APP store

Det var svårt att inte bli imponerad av iPhone när Apple först lanserade den för över 10 år sedan. En smart mobiltelefon med touch screen som du har internet i, och som får plats i din ficka. De flesta blev sålda på idén. Många företag hade riktat in sig på den här typen av nya generations smartphone, till exempel Nokia 900 Communicator, som var långt före sin tid när den lanserades 1997. Men användarvänligheten hade aldrig varit så enkel. Någonting saknades, och vi var tvungna att förlita oss på hackare och amatörprogrammerare för våra program. Men inte länge till. Året därpå lanserade Apple sin mjukvaruplattform App Store vilket förändrade allting igen. Nu hade privatpersoner och företag möjlighet att utveckla appar – eller program – för mobiltelefonerna.

Google Maps

GPS-funktioner i all ära. Det är något av de mest välkomna tjänsterna som följde smartphone-revolutionen. Men Google Maps, till skillnad från andra program, är betydligt bättre. Istället för att slösa tid och bandbredd för att ladda en hel karta, så laddar Google Maps delar av en karta åt gången, och i takt med att du skrollar ut eller in, så laddar den in ytterligare delar av kartan med nya instruktioner att väva ihop hela kartan. Idag använder 150 miljoner personer Google Maps varje dag. Kan du föreställa dig en värld utan att ett knapptryck bort ha möjligheten att få en vägbeskrivning direkt i din mobiltelefon?

Google Maps

Xbox LIVE

Så vanligt som internetuppkoppling är idag, så var det för nio år sedan en främmande tanke att surfa på nätet, eller att använda internet alls, någon annanstans än på sin dator. Framför allt på sin TV. Xbox LIVE förändrade det här. För 700 kronor kunde användare uppgradera sin konsol och Xbox introducerade därigenom den första tjänsten som tillät spelare att spela mot varandra på ett TV-spel. Men det gick även att ladda ner spel, nytt innehåll, och uppdateringar till spel. Eventuellt introducerade de även tjänster för streaming som Netflix och Skype.

 

 

Kategorier: Kurser