Om Google Home

Google home är en smart högtalare som tillverkats av Google som dock skiljer sig från vanliga högtalare. Denna högtalare är en smart högtalare som styrs av röstkommando, den har många olika funktioner. Högtalaren är till för att förenkla vardagen, genom att säga kommandon kan Google Home enkelt använda sina funktioner för att hjälpa dig på olika sätt.

Google Home varianter

Google Home finns i tre olika varianter varav två av dessa finns tillgängliga i Sverige. Mellan dessa varianter skiljer inte mycket, till störst del är det knapparna samt storleken på dessa men detta kan man förstå när man hör namnet på varje modell. Minsta varianten kallas Google Home Mini som då är en lite mindre och diskret enhet, sen finns det en mellan modell och det är Google Home som den heter och sen finns det en större modell som är Google Home Max och det är den större varianten som dock inte finns tillgänglig i Sverige ännu. Vad skillnaden på dessa tre modeller är utöver deras storlek att det skiljer lite utseendemässigt och lite funktioner kan skilja sig samt andra allmänna specifikationer.

Funktioner

Google Home är till för att förenkla vardagen genom att efter dina kommandon, den reagerar och lyssnar in när du säger tex “Hej, Google” eller liknande, du kan även hålla in ovanpå enheten så att den lyssnar in. Google Home kan göra nästan allt du ber den om, såsom att be den spela upp musik eller om du kanske har lampor från Philips Hue eller liknande i huset som stödjer Google Home så kan du även styra dessa med.  Du kan även styra vissa dammsugare, luftkonditionering, chromecast samt övervakningssystem mm. Du kan be Google att lyssna på din inköpslista så att den sparas i telefonen direkt.  Google home enheterna påminner även dig om dina dagliga sysslor som du planerat för en viss dag.

Specifikationer

Alla tre modeller är kompatibla med både android och iOS, dessa fungerar med hjälp av WIFI. Enheterna är inte trådlösa utan kräver att strömkabel är kopplad. Styrs av Google assistans på svenska samt flera språk. Enheterna har även kraftfullt ljud i 360 grader.

Google Home Mini

Det är en betydligt mindre enhet jämfört med de andra två modellerna dock är den mer diskret. Det skiljer inte alls mycket mellan den och den lite högre prissatta Google Home. Mini modellen finns i tre olika färger, charcoal (mörkgrå), chalk (ljusgrå), coral (orangeaktig).

Google Home Mini har funktioner att tystas bara genom ett tryck via en mute knapp. Du kan även höja och sänka volymen på enheten genom att trycka på sidorna.

Prisklass

Dessa har lite lagom stora prisskillnader i Sverige kostar Google Home på 1149:- medans Google Home Mini ligger på 399:- dock ligger Google Home Max på ca $299 (Ordinarie pris $399).

Konkurrenter

Google har inte så pass många konkurrenter utan det är endast ett fåtal såsom Apples nya Homepod som funkar på ungefär samma sätt, sen har amazon en liknande produkt kallad Amazon Tap.

Kategorier: Kurser