Framtidens vardagsteknologi

Världen är i konstant förändring och nuförtiden med så många nya teknologier som introduceras och utvecklas kan man enkelt märka av att allt förändras i en snabbare takt än förut. Stanna upp och fundera över det i en sekund, det har inte gått mer än tjugo år sedan mobiltelefonen blev ett vanligt förekommande fenomen även bland privatpersoner, och jämför det med vad vi idag kan använda våra mobiltelefoner till. Mobiltelefoner än inte längre bara en teknologisk maskin som vi kan använda för att ringa telefonsamtal eller skicka enkla textbaserade meddelanden. Idag har de utvecklats till att bli en mindre dator som ger dig möjligheten att surfa på internet, handla på internet, göra bankärenden och boka ett hotellrum så väl som mycket, mycket mer. Den fungerar till och med som en GPS och hjälper dig hålla kontakten med dina vänner genom sociala medier samt att du kan spela hur många spel som helst via telefonen. Så nästa gång du funderar över vad du kan göra med din smartphone, fundera då över vad du kommer att kunna göra i framtiden.

 

Flexibla och holografiska telefoner

Nästan alla har en idé om hur en smartphone kommer att se ut i framtiden och enligt forskare vid universitetet i Queens så kommer framtidens smartphone att vara flexibel och holografisk. Den här flexibla telefonen kommer att ha en OLED-skärm. Om framtidens smartphones kommer att innebära att du kommer att kunna böja på din mobiltelefon och även komma med möjligheten att producera holografiska-bilder som går att se utan en viss vinkel och utan behovet av 3D-glasögon så trodde du rätt – för det är precis vad forskarna tror!

Kryptovaluta

Kryptovalutor som Bitcoins är inte någonting nytt. Men faktum är att det inte är den huvudsakliga valutan som används i dagsläget. Men det kan komma att förändras i framtiden. Framtidens virtuella valutor kan komma att slå igenom om fler människor, företag och institutioner accepterar de som det vanliga sättet att betala på. Om kryptovalutor kan ge mer stabilitet kan det med enkelhet bli valutan som vi använder i framtiden. Problemet just nu är att kursen ofta går uppåt då flera investera spekulerar i valutan vilket gör att den växte oproportionerligt snabbt under vintern 2017. Det följdes senare med en krasch vilket gjorde att allt fler privatpersoner blev rädda över att investera i valutan. Det är ett förtroende som är svårt att bygga upp igen men i takt med att allt fler personer förstår fördelarna med den här typen av valuta så kommer den återigen bli ett allt mer vanligt förekommande inslag i vår vardag.

Utvecklingen av internet

Föreställ dig att allt du ser runtomkring dig i ditt hem, på din arbetsplats och när du är stan innehåller smarta sensorer som ansluter dessa till internet. De här sensorerna skulle då ha möjlighet att samla och utbyta data med varandra och med dig, och andra människor i din närhet. Det här nätverket skulle kunna göra våra liv avsevärt mycket enklare. Det finns oändligt med möjligheter om vad vi skulle kunna göra med ett sådant utbyte av data och information.

Kategorier: Kurser